Címlap Információk Versmondó verseny alsósoknak

Versmondó verseny alsósoknak

Március 8-án, amikor a nőket köszöntik országszerte, mi a versmondókat és hozzátartozóikat köszöntöttük a kultúrotthonban. A Zsirai Általános Iskola valamennyi alsós tanulója egy általa kiválasztott verssel, otthon készült fel a megmérettetésre. Előadásukat három tagú zsűri értékelte.
Elsős tanulóink versenyen kívül mutatkoztak be Weöres Sándor verseivel. Együtt, ritmusos verseket tapsolva is szórakoztatták a közönséget. A második osztály tanulói tavasz témában szavaltak szebbnél szebb tavaszt idéző verseket, míg a harmadik osztályosok kedvenc állataikról. A negyedik osztályosoknak a család témakörben kellett szülőkről, testvérekről szóló verseket előadni.
Amíg a zsűri gondolkodott, sok dalt énekeltünk el közösen a tavaszról, az állatokról és a családról. Izgatottan vártuk az értékelést, a díjakat és persze a kiérdemelt ajándékokat.
A nézők is szavazhattak, ők is választhattak minden osztályban egy nyertest.
Ahogy a zsűri elnöke mondta: Ma délután a gyerekek összekapcsolódtak a verseikkel, a versek pedig összekötötték őket a felnőttekkel, a nézőkkel. Mind egy egészet alkottunk. Jó volt hallgatni tanulóink előadásait.

 

Helyezettek, akik képviselik iskolánkat a Répcementi Diákok Művészeti Találkozóján:

2. osztály:
1. Éberhardt Barnabás
2. Czipetics Vivien Virág
3. Sörös Nóra

3. osztály:
1. Marton Ádám
2. Nemesvisi Anna
3. Kása Jázmin

4. osztály:
1. Alasz Panka
2. Sós Botond Zétény
3. Czipetics Benett János

Közönségdíjasok:
2. osztály: Kiss Szofi
3. osztály: Jagica Hanna
4. osztály: Simon Panka Bella

Köszönjük a gyerekeknek és a szüleiknek, hogy felkészültek a versenyre.