Címlap Információk

Információk

Titoktartásból jeles

 

Miután kipihentük magunkat a téli szünetben és visszatértünk az iskolába, közös fába vágtuk a fejszénket, tanárok és diákok. Két hét volt hátra a félévig. Január 20-áig, amikor szeretett Igazgatónőnk utoljára lépi át az iskola küszöbét, hogy megtartsa az utolsó matematika óráját a 8. osztályban.
Elsőtől a nyolcadikig, minden osztállyal lopva kerestük az alkalmat, hogy meglepetést szerezzünk. Nagy izgalommal tanultuk a nyugdíjba készülő pedagógusunknak költött búcsúdalokat, mellyel kedveskedni szerettünk volna. A szervezés, hogy hol, mikor, melyik osztállyal énekeljünk, de mégis „hallhatatlanul”, nehogy az iskola falai zengjenek tőlünk, sokszor nagy fejtörést okozott. Mégis élveztük, szurkoltunk és utólag bevallottuk néhány füllentésünket is a cél érdekében. Néha mulatságos helyzeteket is megoldva készült tanár, diák és az iskola valamennyi dolgozója közösen.
Eljött a nagy nap. A meglepetés tényleg igazi meglepetés lett! Elbúcsúztunk. A dalok, a versek, a köszöntők, a sok virág mind Igazgatónőnkhöz kerültek, méltó helyükre.  A legszebb a nehéz percek mellett mégis az összetartás volt, hogy a titok a végső percig titok maradt. A Zsirai Általános Iskola minden tanulója és dolgozója kiérdemelte a jeles osztályzatot.

„Sok nyugdíjas napot vígan megérhess,
napjaidat számlálni ne légyen terhes!”

„Mai napon elbúcsúzunk, köszönetet zeng az ajkunk,
hálásak vagyunk az együtt töltött évekért.”

Nyíltnap jövendőbeli elsőseinknek

Rajzpályázat

Pályaorientációs nap

Mi legyek, ha nagy leszek?


Október 15-én pályaorientációs napot tartottunk iskolánkban.
A kisebbek mesék, videók, játékos feladatok során ismerkedhettek meg különböző szakmákkal, beszélgettek foglalkozásokról, majd lerajzolták, mik szeretnének lenni.A játék a nagyobbaknál sem maradt el. Activity, tabu, rejtvények és egyéb ráhangoló feladatok után meghívott előadók meséltek munkájukról és osztották meg személyes tapasztalataikat a diákokkal. A tanulók betekintést nyerhettek az adott szakma rejtelmeibe, valamint kipróbálhattak gyakorlati feladatokat is. Ezúton is köszönet az érdekes előadásokért!

 

Vendégeink voltak:   Bozsoki Krisztián, egészségügy

Császárné Hajdinák Renáta, manikűr – pedikűr

Dorogi Balázs, modern mezőgazdálkodás

Piros László, hírközlés - távközlés

Tajmelné Kövér Ibolya, fodrász

 

A pályaorientációs napról készült képek az alábbi linken tekinthetők meg:

https://drive.google.com/drive/folders/16OKl-pHNhBNnK4Zz7pHa93ABIraeFun8?usp=sharing

Simon Mariann

További cikkeink...