Címlap Információk

Információk

Információk az órarendekről

  • Szeptember elsején az első három órára nem kell felszerelést hozni (osztályfőnöki óra, évnyitó, osztályfőnöki óra), viszont a 4-6. órákra igen.
  • Az első napon, szerdán étkezés, napközi/tanulószoba, délutáni foglalkozások sem lesznek. Minden csütörtöktől indul.
  • Az órarendet legkésőbb kedden megtalálhatod a honlapon és e-mailben is megkapjátok.
További jó készülődést kívánok:
Doroginé Kovács Melinda intézményvezető

Füzetek

Tisztelt szülők!

 

Képtalálat a következőre: „füzetek”

 

 

Az alábbi hivatkozásokra kattintva megtekinthetik, hogy az új tanévben gyermeküknek milyen füzetekre lesz szüksége.

Tájékoztatás a rendkívüli oktatási rendről


.
Digitális oktatás, azaz otthon tanul a gyermek

Tisztelt Szülők! Kedves Tanulóink!

.
Köszöntelek Benneteket az új módszertanú oktatási rendszerben.
A mai naptól kezdődően elektronikus úton fogjuk tartani a kapcsolatot veletek. Tanáraitok jelentkezni fognak e-mailen. El fogják mondani a legfontosabb információkat. Kérlek titeket, fogadjátok meg tanácsaikat.


  • Minden nap fogtok tanulnivalót és feladatokat kapni, mint korábban az iskolában, csak most más csatornán jut el hozzátok, nem mi állunk előttetek az osztályteremben. Ezen tanulnivaló elsajátításával, a feladatok megoldásával és majd a kiadott számonkérések megírásával tudjátok teljesíteni a tanévet. Ha így tesztek, nem lesz gond az év végi értékeléssel sem.
  • A tanulást most is a délelőtti és kora délutáni órákra szervezzük, s ti is akkor foglalkozzatok vele. Az interneten este a felnőttek is gyakrabban megfordulnak ezért telítettebbek lesznek a sávok, lassúbb lesz az internet.
  • Az iskolában maradt eszközeitekért be kell jönöttök, vagy valakit be kell küldenetek érte.
A következő rendben kérnénk ezt (természetesen egy családból egy alkalmat kell kiválasztani, a testvérek holmija egyszerre elvihető).

Március 17. kedd délelőtt 9-11 óra között és délután 14-16-ig vehetik át a felszerelést. Türelmet kérünk, mert az iskolába egyszerre csak kevés ember jöhet be. Az iskola udvarán is kérjük a távolságtartást.

Tisztelt Szülők!

Kérem az Önök segítségét is ebben a rendkívüli helyzetben. Igyekszünk minden rendelkezésünkre álló információt időben közölni Önökkel. Úgy tűnik ez eddig jól ment, megkaptuk az eszközlistákat, köszönjük. További kéréseink vannak:
  • Kérjük bocsássák gyermekeik rendelkezésére a digitális oktatáshoz szükséges eszközeiket.
  • Az interneten való munka közben kérjük, többször ellenőrizzék, hol járnak a tanulók, ténylegesen a tananyagot nézik-e?
  • Kérem, nyomatékosítsák gyermekeikben, hogy napközben tanuljanak, mintha iskolában lennének. Fontos a gyermekek napirendjét megtartani, mert a rend a tanulási folyamatot is elősegíti.
  • Kérem, kezeljék szigorúan, hogy gyermekeik ne bandázzanak, ha esetleg önök nincsenek otthon. Mindannyiunk érdeke az elzártság. Természetesen családon belül lehetőség nyílik több együttlétre, használják ki hasznos, vidám módon. Szerencsések vagyunk, hogy falusi környezetben lehetőségünk van kimenni a kertbe levegőzni, játszani.
  • Kérjük, hogy a még nem igazolt hiányzásokról az igazolásokat behozni szíveskedjenek, amikor a felszerelésért jönnek.
  • A mai naptól természetesen nincs ilyen fogalom, hiányzás. Azonban szeretném nyomatékosítani Önöknek is, hogy a tanulóknak lesz feladata, sőt számonkérés is lesz a tanultakból.
  • Minden - nem szaktárgyakra vonatkozó - kérdést, adatot az iskola központi e-mail címére kérek szépen. Én tudom megválaszolni a kérdéseiket, hiszen kollégáim is elszigetelten dolgoznak, nem találkozunk minden nap. Az egységes intézkedések miatt kérem ezt Önöktől. Előre is köszönöm.
Doroginé Kovács Melinda
intézményvezető
Zsirai Általános Iskola
9476 Zsira, Fő utca 37.
Telefon: +3699/543015

Előkészületek a digitális oktatás bevezetésére

.
Tisztelt Szülők!

A digitális oktatás lehetőségeinek felmérésére kérem Önöket.
Szükségünk lenne arra az információra, hogy milyen eszközök állnak önöknek és gyermekeiknek rendelkezésre a digitális oktatás vételére.
Ezért kérem Önöket, hogy az alábbi kérdésekre válaszoljanak. A válaszokat az osztályfőnöki csoportokba, ha ilyen nincs az iskola email címére várjuk.

.Kérdéseink:
  1. Milyen eszközeik vannak?
    • internet kapcsolattal rendelkező asztali számítógép;
    • internetkapcsolattal rendelkező laptop;
    • internetkapcsolattal rendelkező okostelefon.
  2. Gyermekeik neve, akik hozzáférhetnek akár a saját, akár a szülők eszközeihez
  3. Elérhetőségek: email cím, telefonszám szülő, telefonszám tanuló

Ezen adatokra a tanulásszervezés miatt van szükségünk. Természetesen betartjuk a személyes adatokra vonatkozó korlátozásokat. Harmadik félnek nem adjuk tovább, s csak az oktatási célokra használjuk fel azokat.
Kérjük segítsék munkánkat, hogy taníthassuk gyermekeiket, elvégezhessük az értékeléseket, hogy teljes legyen gyermekeik tanéve.


Segítő együttműködésüket megköszönve: Doroginé Kovács Melinda

Doroginé Kovács Melinda
intézményvezető .
Zsirai Általános Iskola .
9476 Zsira, Fő utca 37. .
Telefon: +3699/543015 .
További cikkeink...