Címlap Információk

Információk

Egészséghét 2023

Október első hetében szerveztük meg a hagyományos Egészséghét projekt hetünket a 6. osztályosok részére.
Délelőtti tanórákon a tantárgyakhoz kapcsolódó egészséggel kapcsolatos témákat dolgozták fel a gyerekek a szaktanárokkal. Pl: matematika – testtömegindex számítás, természettudomány – vitaminok, német – sportok, technika –DADA program. A délutáni foglalkozásokon szakemberek színesítették a programokat. A gyerekek nagyon élvezték az újonnan megismert – waitangkungot, a testtartásjavító tornát, a masszázst és az előadást a táplálkozásról, tápanyagokról. A hetet közös reggelivel kezdték. Egészséges és hagyományos ételeket fogyaszthattak két csoportban. Szerdán sportdélutánt szerveztek az alsós társaiknak. Pénteken maguknak készített finomságokkal zárták a hetet.

Köszönjük a külsős előadók és a szülők segítségét.

Családi nap 2023

Szeptember 29-én családi napra hívtuk iskolánk tanulóit és szüleiket.

A sopronhorpácsi Fit Világ Sportegyesület fergeteges légtornász bemutatója után színes program várta az érdeklődőket: élőcsocsó, légvár, lövészet, játékos feladatok, csillámtetkó, arcfestés. A Szülői Munkaközösség palacsintával, üdítővel és nasival vendégelte meg a gyerekeket. A tombolahúzáskor mindenki örülhetett valami apróságnak, köszönjük a felajánlásokat.

Ezúttal az időjárás is kegyes volt hozzánk; kellemes délutánt tölthettünk együtt.

2023/2024 tanév rendje

A tanév 2023. szeptember 1-jén kezdődik és 2024. június 21-ig tart, mindkét nap péntek. Az iskolai szünetek a következőképpen alakulnak:

  • Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2023. október 27. (péntek),
    a szünet utáni első tanítási nap 2023. november 6. (hétfő).
  • A téli szünet előtti utolsó tanítási nap 2023. december 21. (csütörtök),
    a szünet utáni első tanítási nap 2024. január 8. (hétfő).
  • A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2024. március 27. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2024. április 8. (hétfő).
A nyolcadikosok a központi írásbeli vizsgát várhatóan január 20-án, szombaton írják majd.
A középiskolába készülő diákok várhatón május 2-án kapják majd meg a felvételi értesítéseket, a beiratkozások pedig 2024. június 24-26. között lesznek.

Versmondó verseny alsósoknak

Március 8-án, amikor a nőket köszöntik országszerte, mi a versmondókat és hozzátartozóikat köszöntöttük a kultúrotthonban. A Zsirai Általános Iskola valamennyi alsós tanulója egy általa kiválasztott verssel, otthon készült fel a megmérettetésre. Előadásukat három tagú zsűri értékelte.
Elsős tanulóink versenyen kívül mutatkoztak be Weöres Sándor verseivel. Együtt, ritmusos verseket tapsolva is szórakoztatták a közönséget. A második osztály tanulói tavasz témában szavaltak szebbnél szebb tavaszt idéző verseket, míg a harmadik osztályosok kedvenc állataikról. A negyedik osztályosoknak a család témakörben kellett szülőkről, testvérekről szóló verseket előadni.
Amíg a zsűri gondolkodott, sok dalt énekeltünk el közösen a tavaszról, az állatokról és a családról. Izgatottan vártuk az értékelést, a díjakat és persze a kiérdemelt ajándékokat.
A nézők is szavazhattak, ők is választhattak minden osztályban egy nyertest.
Ahogy a zsűri elnöke mondta: Ma délután a gyerekek összekapcsolódtak a verseikkel, a versek pedig összekötötték őket a felnőttekkel, a nézőkkel. Mind egy egészet alkottunk. Jó volt hallgatni tanulóink előadásait.

 

Helyezettek, akik képviselik iskolánkat a Répcementi Diákok Művészeti Találkozóján:

2. osztály:
1. Éberhardt Barnabás
2. Czipetics Vivien Virág
3. Sörös Nóra

3. osztály:
1. Marton Ádám
2. Nemesvisi Anna
3. Kása Jázmin

4. osztály:
1. Alasz Panka
2. Sós Botond Zétény
3. Czipetics Benett János

Közönségdíjasok:
2. osztály: Kiss Szofi
3. osztály: Jagica Hanna
4. osztály: Simon Panka Bella

Köszönjük a gyerekeknek és a szüleiknek, hogy felkészültek a versenyre.


További cikkeink...